Senaste inläggen

Av Naom - 7 juni 2009 22:15

Har hunnit med en massa inlägg idag ser jag :) Kom på att jag inte varit ute på hela helgen förutom när jag var över till grannen igår på fika. Men det räknas inte. Nu får det räcka med bloggande för imorgon är det allvar igen ;)


ANNONS
Av Naom - 7 juni 2009 21:54

7 budord av Lena Nevander Friström, psykolog och författare.


1. Det är i grunden våra värderingar som styr vårt handlande.

2. Du är inte offer, det finns oftast en utväg.

3. Gemenskap är grunden för vår överlevnad.

4. Klargör dina val. Det finns alltid ett alternativ.

5. Se misslyckanden och motgångar som en möjlighet till nya val.

6. Kräv inte att andra människor ska göra vad du inte skulle göra själv.

7. Säg vad du menar och mena vad du säger.


Här finns helt klart en del att reflektera över.


Tvåan är något som jag själv brukar predika till både vänner och arbetskamrater. När jag slutade se mig själv som ett offer fick jag ett annat perspektiv på det mesta som händer mig.


Trean; kämpar med att hitta någon sorts gemenskap men känner inte riktigt att jag hittat den någonstans. Har alltid kännt mig ensam även när jag har folk omkring mig. Det ironiska är att jag längtar efter att vara ensam ibland, när man jobbat för mycket och ungarna aldrig låter en vara ifred, vilket de såklart inte gör när mamma jobbar för mycket.


Be Happy

ANNONS
Av Naom - 7 juni 2009 19:01

De flest av oss kvinnor är stolta över vår simultanförmåga. Klart vi kan tömma diskmaskingen medan vi pratar i telefon och samtidigt hålla ett öga på nyheterna på teven.

Men är det egentligen så bra ?

Inte enligt experterna på mindfulness - en av dagens populäraste tekniker för  att få mindra stress och mer lugn i livet. De uppmanar oss att istället vara fokuserade och varje dag se till att ta de pauser vi behöver och förtjänar.

Det här är något som jag har vetat länge men dock ej praktiserar. Har fullt med böcker som handlar om mindfulness men vad hjälpler det när de bara står och samlar damm i bokhyllan. Får nog damma av dem  och börja läsa !

Av Naom - 7 juni 2009 15:44

Är ekologisk mjölk nyttigare än vanlig mjölk ?

Nya studier visar att ekologisk mjölk är nyttigast. Den innehåller många fler bra ämnen än vanlig mjölk, tex 80 % fler antioxidanter, bland annat E-vitamin.

Dessutom kan ekologisk mjölk skryta med att innehlla fler sunda omega - 3 - fettämnen och färre skadliga fettämnen. Det innebär att ekologisk mjölk stärker immunförsvaret och förebygger hjärt-kärlsjukdomar bättre än vanlig mjölk.


Skillnaden beror på att ekologiska kor betar mer och äter fler baljväxter än kor som tillbringar sin tid i stallet.

Av Naom - 7 juni 2009 15:34

ÄRTOR

Helt vanliga gröna ärtor, färska eller frysta, är effektiv smalmat. De små gröna kulorna är inte bara sprängfyllda med immunförsvarsstärkande antioxidanter, utan utmärker sig också med ett (för en grönsak) imponerande proteininnehåll på cirka 6 gram per 100 gram. Fiberinnehållet är lika högt och det betyder att du blir riktigt mätt.

(iForm)
Av Naom - 7 juni 2009 15:22

Sitter och läser i mina hälsotidningar som jag inte hunnit läsa på ett par månader. Prenumererar på några stycken och har en hel hög att gå igenom.

Några saker är värda att spara och påminna sig om så jag lägger ut en del av det jag fastnat för här.


VISSTE DU ATT... om du inte motionerar regelbundet försvinner ca 150-200 g muskler varje år efter att du fyllt 30 år ! (iForm)


   
Av Naom - 6 juni 2009 23:22

Åker ju till Alexandria om två veckor så jag sitter och googlar lite om min kära stad. Här lite från Wikipedia:


Så här står det i Wikipedia om Alexandria:

Alexandria (arabiska الإسكندرية, transkriberat Al-Iskandarīyah) är Egyptens näst största stad [2] och en viktig hamnstad och industristad [3] men även en betydande turiststad och badort.

Alexandria är belägen i landets norra del vid Nilens utlopp i Medelhavet. Staden var Egyptens huvudstad under nästan 1000 år och platsen för Fyrtornet på Faros, ett av de gamla Världens sju underverk, och Museion med Biblioteket i Alexandria, den antika världens största bibliotek.

I dag är Alexandria landets största hamn där cirka 80 % av Egyptens import och export omsätts.


    

Av Naom - 6 juni 2009 19:02

Jorden kan du inte göra om

stilla din häftiga själ

Endast en sak kan du göra,

en annan människa väl.

Men detta är redan så mycket,

att själva stjärnorna ler.

En hungrig människa mindre,

betyder en broder mer.

Stig Dagerman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se