Senaste inläggen

Av Naom - 13 oktober 2009 18:58

Har vänner som har och har själv drabbats av depression tidigare och är därför intresserad av det som skrivs och sägs om detta. Läste detta i senaste "Hälsa"

 

Samtalsterapi är bättre än piller

Psykoterapi, inte mediciner, är numera förstahandsval vid depression och ångest tycker Socialstyrelsen. Men bristen på utbildad personal är stor och köerna långa. Nu anslår regeringen 15 miljoner kronor för att öka kompetensen och tillgången på psykoterapeuter. Dessutom tillsätts 30 deltidstjänster för forskning inom psykiatrin.


Positivt tycker jag för trots att mediciner kan vara bra och behövas ibland så är det ofta jobbigt med biverkningar. Man kanske skulle skola om sig och bli psykoterapeut Flört Det verkar ju finnas behov av dem.

 

 

 

ANNONS
Av Naom - 13 oktober 2009 18:45

Tack kära besökare och bloggvänner för den inspiration ni gett mig genom era kommentarer !

Här kommer lite inspiration från saker jag läst de senaste veckorna och som fått mig att bli inpirerad eller börja fundera.


Framgång föder framgång

Glöm den gamla klyschan " Man lär sig av sina misstag ". Det är nämligen lättare att lära sig av sina framgångar, enligt en amerikansk studie. forskarna har tagit fram en bild av vad som händer i hjärnan när vi gör rätt saker eller misslyckas med något. Resultaten visar att hjärnan behandlar information mer effektivt efter exemplevis ett korrekt svar på en fråga, vilket leder till flera korrekta svar, medan ett felaktigt svar ofta följs av flera fel. Källa DN

 

Hmm, intressant...

ANNONS
Av Naom - 12 oktober 2009 14:07

Har tagit en liten paus i jobbet och surfar in här för att kolla om det är någon som besöker min sida. Har varit sjuk och inte orkat öppna datorn hemma. Börjar få tillbaka mina krafter men är inte helt återställd. Känner nu hur krafterna börjar ta slut och insåg för en stund sedan att jag inte ens ätit lunch ännu. Den här sidan ska ju egentligen fungera som ett ställe för inspiration och positiva tankar men jag har tyvärr inte så mycket av den varan att bjuda på för tillfället.

Men det kommer ! Måste bara få lite bättre kontroll på hjärnkontoret. Ha en skön dag !

  

Av Naom - 29 september 2009 22:22

Idag blev det hela 20 minuter på cross-trainern. Inte lika pigg efteråt dock men det berodde nog på att jag sovit dåligt i natt. Lyckats betala räkningarna till slut. På jobbet har det varit lugnt. Lyssnat på kollegornas historier om resan. Rätt glad att jag inte åkte med för de var inte helt nöjda, milt sagt. Ett gäng ska på spa på fredag, hoppas de blir nöjdare.


Se hela bilden

Av Naom - 28 september 2009 23:16

  

Av Naom - 28 september 2009 23:07

TACKSAM FÖR:

  • den svenska hösten, luften, färgerna...
  • lek med ungarna efter jobbet i en parklek
  • makens stora engagemang i vår trädgård

 

  

Av Naom - 28 september 2009 22:59

Typiskt ! Skulle betala räkningarna och så går det inte att logga in på banken. Får göra ett nytt försök imorgon.

Hamnade på cross-trainern idag. Orkade 15 minuter och kände mig hur pigg som helst efteråt. Fick definitivt mersmak så det får bli samma sak imorgon. Har verkligen urusel kondition  !

Imorgon är kollegorna tillbaka från studieresa till Milano. Ska bli spännande att höra hur de haft det !


    

Av Naom - 27 september 2009 22:09

TACKSAM FÖR :

  • UTSIKTEN FRÅN MITT SOVRUMSFÖNSTER
  • ATT JAG KÄNNER MIG TRYGG IDAG
  • ATT JAG FÅR GÅ TILL JOBBET IMORGON

  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se