Senaste inläggen

Av Naom - 22 oktober 2009 16:19

STRESSA AV

 

Forskning har kommit fram till att när två människor andas in samma mängd förkylningsvirus, löper den mest stressade störst risk att bli sjuk. Stress och jäkt ger alltså virus fritt spelrum. När man utövar avspänning, som till exempel qi gong, bildar immunförsvaret fler vita blodkroppar som bland annat skyddar mot infektioner. Det visar blodprov som tagits två timmar efter träningen !

 

 

ANNONS
Av Naom - 22 oktober 2009 16:15

SOV GOTT

 

För lite sömn försvagar din motståndskraft. I en studie har man kommit fram till att du smittas tre gånger lättare av en luftvägsinfektion om du sover mindre än sju timmar per natt, eller om du vaknar många gånger under natten. Tänk på att du inte kan hämta in fem dagars dålig nattsömn genom att sova länge under helgen. Å andra sidan ska man inte heller sova för mycket, eftersom det också kan leda till övervikt, enligt ny forskning.

 

ANNONS
Av Naom - 21 oktober 2009 20:58

TRÄNA DIG STARK

 

När du är i god form har du ett starkare immunförsvar och får färre infektioner. Och om du trots allt drabbas övervinner immunförsvaret en infektion snabbare.

Motion stärker immunförsvaret genom att öka blodets innehåll av naturliga mördarceller (NK-celler). Motion stressar av, vilket är viktig eftersom stress bidrar till att göra dig mer sårbar för infektioner. NK-cellerna oskadliggör även celler som är på väg att bli cancer. Därför förebygger träning cancer i bland annat bröst, tjocktarm äggstockar och livmoder.

 

Optimal effekt för immunförsvaret uppnår du genom att vara aktiv minst fyra timmar i veckan fördelat över de flesta av veckans dagar. Intensiteten ska vara så hög att pulsen går upp och du blir rejält andfådd.

 

  

 

FORTSÄTTNING FÖLJER IMORGON !

Av Naom - 21 oktober 2009 20:50

VAR GLAD OCH TÄNK POSITIVT

 

Ditt immunförsvar blir mycket starkare när du är glad, opitmistisk och avslappnad med en positiv livssyn. I en studie besvarade 334 personer på frågor om humör och känslor, och efter det fick de förkylningsvirus insprutat direkt i näsan. De som hade flest positiva och optimistiska känslor besvärades i betydligt mindre utsträckning av viruset !

 

Var proaktiv för att blir gladare

  • Tro på din egen förmåga.
  • Ta själv ledningen och kontrollen övr ditt liv.
  • Tänk framåt i stället för att gräma dig över det som har varit.
  • Ta inte automatiskt på dig rollen som offer.
  • Håll fokus på vad du vill uppnå och sätt upp realistiska delmål på vägen.
  • Se problem som utmaningar som kan lösas och som ger erfarenhet.

  

Av Naom - 21 oktober 2009 20:42

TIPS 1- Ät dig i kanonform

 

Frukt, bär och grönsaker är fullproppade med antioxidanter, vitaminer och andra ämnen från växtriket, som i ett fantastiskt samspel inte bara stärker immunförsvaret, utan även förebygger cancer, blodproppar, demens och diabetes. Satsa på bär, frukt och grönt med kraftiga färger och/eller tjockt skal och stor yta. Då får du flest aktiva skyddande ämnen som främst finns i växtens yttre delar.

 

  

 

FORTSÄTTNING FÖLJER !

Av Naom - 21 oktober 2009 20:18

You Tube-floden

 

Mer innehåll laddas upp på You Tube under 60 dagar,

än vad amerikanska tv-bolag har sänt under 60 år !!!

 

Inte klokt egentligen. Själv är jag ingen you tube-fan men har väl varit där och tittat någon gång. Oftast är det genom bloggares upplägg av klipp som jag sett you tube filmer. Men jag har en favorit och det är när Paul Potts för sin första audition i Britain´s got talent. Jag får rysningar varje gång !

 

http://www.youtube.com/watch?v=bEo5bjnJViA

Av Naom - 19 oktober 2009 16:43

Idag är det kvällsmöte på jobbet. Så jag har en stund över innan det börjar. Tänkte dela med mig av ett bra hälsotips :

 

Ät färgstarkt !

Färgstark mat är ett tecken på att den är nyttig. Färgen i t ex blåbär och rödbetor är färgglada molekyler som skyddar mot fria radikaler.

 

 

 


Av Naom - 13 oktober 2009 19:11


Njut av kaffet

 

 

 

 

Nu kan du dricka te och kaffe med gott samvete ! Att de skulle vara vätskeutdrivande stämmer inte. I stället hävdar forskare att kaffe och te i måttliga mängder till och med är nyttigare än vatten, eftersom de innehåller en del nyttiga antioxidanter. Det är bara koffein i större mängder som är vätskeutdrivande.

Så fortsätt att dricka kaffe och njut - det gör jag !

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se