Senaste inläggen

Av Naom - 8 december 2009 22:54

Blankt och tomt är det i min hjärna. Vet hur jag ska återhämta mig, känner mig frustrerad. Har inte lust, tid med att vara sjukskriven. Skulle lämnat in prover i dag men orkade inte. Ska försöka ge mig iväg imorgon.


  

ANNONS
Av Naom - 10 november 2009 20:55

Imorgon är det ett år sedan min svärmor gick bort. Vi hade varit hemma i två veckor från semestern när vi fick samtalet från min makes syster. Vi blev ganska chockade för hon mådde bra när vi sist träffade henne. Tre månader senare går min egen mamma bort i cancer. Det var ju visserligen en möjighet men på slutet så gick allt väldigt fort och jag hann inte med att förstå vad som hände trots att jag var vid hennes sida hela tiden. Det har varit ganska mycket med andra ord det senaste året.

I onsdags var jag hos min läkare för att reda ut varför jag är så trött etc etc. Efter ett långt samtal om mina symtom och ett sk MADRS-test så kommer hon fram till att jag har Utmattningsdepression och vill att jag ska börja i KBT. Fick två olika alternativ, antingen genom nätet eller via en grupp i vår kommun. Jag ska fundera på det och gå på de första intervjuerna som de ska göra innan man bestämmer behandling. Ingen sjukskrivning eller medicinering än så länge vilket jag tycker är bra. Det visar väl sig om jag behöver det senare.

Nu ska jag titta på nya NCIS- serien.

  

ANNONS
Av Naom - 29 oktober 2009 19:15

Kurs idag igen !  Var ute i god tid och hittade platsen vi skulle vara på utan problem. Dagen var lärorik och vi fick en hemuppgift inför morgondagen. Vi ska fundera på vad vi behöver utveckla hos oss själva för att bli en bättre coach när vi coachar grupper, och vad vi har för erfarenheter med oss från våra liv som vi kan dra nytta av när vi coachar. Jag är helt urlakad efter två intensiva dagar.

 

Det är trevligt att träffa nya människor men det drar en massa energi som resulterar i en mental trötthet. En sak jag lärt mig om mig själv idag är att jag har stort behov av att reflektera kring det som händer omkring mig och att jag måste bli bättre på att prioritera och boka in tid för reflektion. Men också att bli bättre på att förbereda mig inför olika uppgifter för att kunna känna mig trygg i olika situationer.

Hur som helst så ser jag fram emot morgondagen !

 

current-mood-happy

Av Naom - 28 oktober 2009 22:43

Har haft en underbar dag på Lärarhögskolan i Stockholm. Träffat trevliga människor och lyssnat på inspirerande företrädare för de olika institutioner som ska hålla i Rektorsutbildningen. Första året kommer vi att ägna mest åt Juridiken inom Rektorsuppdraget.

 Den arbetsgrupp som jag kommer att ingå i under de kommande tre åren fick en chans att träffas en stund på slutet av dagen. Vi fick döpa våra grupper och vår ska heta KAKTUS. En metafor för en person som kan vara taggig på utsidan men mjuk inuti. Vi kom på en till metafor nämligen den att som rektor måste man kunna överleva trots att man sällan blir “vattnad” med uppmuntran och beröm. Man måste vara tålig och uthållig och skaffa sig stadiga rötter som kan hitta näring trots ett ibland torrt klimat.

Av Naom - 27 oktober 2009 21:05

Idag är jag tacksam för :

  • att jag och övriga i familjen inte drabbats av svininfluensan (ännu !)
  • att jag ska få börja på min rektorsutbilning imorgon
  • att tröttheten inte varit så tung idag

  

Av Naom - 27 oktober 2009 20:55

Har startat en jobb-blogg ! Kallar den "Be happy at work". Kommer att blogga om allt som rör mitt arbetsliv och ibland kanske en del som skrivs här också hamnar där för den ska ha samma huvudtema nämligen att inspirera till ett lyckligare liv i det här fallet med emfas på arbetslivet.

VÄLKOMNA !

 behappy2.myblogg.se


  

Av Naom - 27 oktober 2009 17:58

Jaha så var det inte längre reklamfritt här heller. Nåja, tillhör visserligen inte dem som störs så mycket av reklamen men det får inte bli för mycket så att sidan får ett rörigt intryck. Ser i alla fall fram emot att kunna sms-blogga gratis för det har jag saknat här. Det är ju positivt att bloggplatsen växer som portal för jag har tänkt byta flera gånger men nu när kvaliten på siten blivit bättre så stannar jag nog kvar.

 

  

 

Av Naom - 22 oktober 2009 16:25

TRÄFFA VÄNNERNA

 

Ju fler vänner du har, desto starkare är ditt immunförsvar. Personer som har mellan en och tre goda vänner blir fyra gånger oftare förkylda än de som har sociala band till ännu fler personer.

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se