Senaste inläggen

Av Naom - 24 maj 2009 14:12

Som ni säkert vet gick min mamma nyligen bort i cancer. Så när jag hittade den här artikeln på Aftonbladet så fick jag mig en tankeställare ! Om jag inte skärper mig så är risken stor att jag blir en av de där tre !


Bästa cancerskyddet bygger du hemma vid matbordet

I en ny rapport slår världens samlade cancerexpertis fast att vart tredje cancerfall går att förebygga.

En av tre svenskar kommer någon gång i livet att få diagnosen cancer. Efter hjärt-kärlsjukdom är cancer den vanligaste dödsorsaken i Sverige. Varje år drabbas över 50 000 svenskar. Vanligast är bröst- och prostatacancer liksom tjocktarms-, lung- och hudcancer.

Att vår livsstil spelar en stor roll vet vi nu säkert.

I en sammanställning av drygt 7 000 forskningsrapporter om kost, motion och cancer beskriver världens främsta cancerforskare hur vi ska leva för att minska cancerrisken. Ett arbete som resulterat i tio rekommendationer man anser sig ha tillräckliga bevis för.

Färsk mat och motion

Bland annat råder man alla att äta färsk mat med mycket frukt och grönsaker samt att motionera till vardags och hålla en normal vikt. Enligt Världscancerforskningsfonden, WCRF, som ligger bakom rapporten, räcker det för att förebygga en tredjedel av alla fall som de tolv största cancersjukdomarna står för.

– Även om vi fortfarande inte känner till de exakta mekanismerna är det vetenskapliga underlaget tillräckligt för att ge konkreta råd som att vi bör äta så naturligt som möjligt, dra ner på rött kött och undvika charkprodukter helt och hållet, säger Kerstin Hultén, författare till nyutkomna boken ”Maten som skyddar mot cancer”.


Den boken borde jag köpa !


ANNONS
Av Naom - 24 maj 2009 13:46

Min favoritcoach har skrivit detta :


Det är få månniskor som lever ett helt liv utan motgångar! Det är få människor som lever ett helt liv utan att någon gång drabbas av någon slags sorg! Du kan aldrig hindra en fågel från att flyga över ditt huvud, men du kan hindra den från att bygga bo där! När jag själv för ett par år sedan drabbades av en till mig mycket närståendes plötsliga död, skapade jag detta uttryck “Det gäller att lära sig att leva med sina håligheter!”  Livet måste gå vidare! Det är det som är livet:  GLÄDJE och SORG!


ANNONS
Av Naom - 23 maj 2009 23:14

Varför är det så många människor som går runt och känner sig missnöjda med livet. Har själv försökt svara på den frågan i mitt eget liv. Visst kan man vara nöjd med mycket i sitt liv men ibland finns där en gnagande känsla av att man saknar någonting men man kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Många människor strävar efter att göra mer, uppnå mer, eller vara något mer.Ändå känner många i slutändan tomhet i sina liv.Jag tror att det grundläggande för vaje människa är att känna sig sedd och förstådd, att få respekt och att känna sig älskad. Jag tror att många människor har en känsla av att inte ha ett värde som människor.

                           

Ett sätt att ändra på detta har för mig varit att försöka lära mig att leva i nuet. Att försöka finna glädjen i varje stund. Att sluta oroa mig och börja leva. Det är en av anledningarna till att jag kallar min blogg Don´t worry be happy som en slags påminnelse att fortsätta träna på att leva på detta sätt. Självklart lyckas jag inte alltid men när man medvetet försöker förändra sig så utvecklas man och blir bättre och bättre på det.

Av Naom - 23 maj 2009 22:36

Rikedom är inte att ha mycket,


det är att sakna lite.

 

Av Naom - 23 maj 2009 18:46

Det är så tråkigt

att du aldrig hann uppleva våren igen


Det är så sorgligt

att du inte fick träffa dina barnbarn igen


Det är så synd

att du inte fick se vårt nya hus


Det är så tomt nu

när jag inte kan ringa till dig


Det ger mig tröst

när jag tänder ett ljus för dig

Av Naom - 23 maj 2009 18:12

TACKSAM FÖR :


  • min dotters leende
  • en lördag utan måsten
  • rosa princesskläder ;)

Av Naom - 23 maj 2009 15:44

Har inte bloggat på några dagar för det har varit sååå intensivt. Kom hem sent i onsdags efter utvärderingsdagen. Den gick bra och vi hade en trevlig dag tillsammans. Att vädret var perfekt gjorde sitt till.


I förrgår hade vi gäster hela dagen med grillning i trädgården. Har inte ätit så mycket kött på hur länge som helst ! Gott var det !

O mer kött blev det dagen efter för då var vi bortbjudna och kom hem sent. Så idag är första lediga dagen egentligen. Har som vanligt börjat dagen med tv-tittande. Maken jobbar som vanligt och lär nog fortsätta direkt ut i trädgården med sitt friggebods-projekt. Skulle gärna skippa middag idag för det känns som om vi ätit alldeles för mycket de sista dagarna.  Hur som helst får det nog bli rester !

Önskar mina bloggvänner en trevlig lördagskväll !

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se